Nieuws

Exclusief interview met Nico de Haan in Stad in Bedrijf.

Lees hoe Varenhof zich klaarstoomt voor de toekomst. Over ontwikkelingen in de branche en het inzetten van gepersonaliseerd drukwerk.
Download het interview HIER.


De nieuwe Varenpost is uit!

Editie 3 is uit! En ditmaal weer een exclusief interview: Hoe denken wetenschappers van naam over direct mail? In dit nummer van Varenpost een interview met Prof. dr. Laurens Sloot, hoog leraar aan de Rijksuniversiteit van Groningen, die direct mail een welkome aanvulling vindt in het communicatiegamma. Download het blad HIER.

Wilt u de vorige edities nog eens nalezen? Dat kan:     Varenpost 1       Varenpost 2


Prof.dr. Sloot over Direct Mail voor MKB

‘DM vereist professionele aanpak’

‘Direct mail lijkt een oubollig begrip in het tijdperk van de iPad en de Smartphone, het is echter nog steeds een goede manier om klanten te benaderen. Maar dan wel gepersonaliseerd en met het juiste aanbod, want je moet wel met je tijd meegaan. Direct mail moet vooral over relevante zaken gaan die de klant interesseren, maar dat kan je alleen realiseren als je je databases goed op orde hebt. Daarom plakken zoveel mensen een sticker op de brievenbus; ze willen alleen maar voor hen interessante informatie hebben. Dat geldt ook voor direct mail. Een voorbeeld: als ik dezelfde mail krijg als mijn vrouw, dan  gaat er iets niet goed. Toch is dat nog heel vaak het geval. Dan werkt een direct mail ergernis op’.
LEES MEER »


 

Bereikt u uw klant nog wel? Met Varenhof in ieder geval wel

Wist u dat een mens per dag 875.000 verschillende impulsen te verwerken krijgt? Dan weet u het nu. En dan snapt u ook waarom het zo moeilijk is om uw klanten te bereiken. En daarom vragen wij u: wat weet u van uw klant. En vooral ook: hoe bereikt u die. Uw klant is namelijk net als uzelf. Als u ’s morgens uw computer aanzet ontvangt u een veelheid van boodschappen die u waarschijnlijk voor een groot deel weg klikt. Maar met verzorgde direct mail (zeg maar ‘Post!) kan dat niet. Die houdt u even apart tot het moment dat u daar tijd voor heeft. En dat doen uw klanten ook.

Papier is geduldiger dan vluchtige media, mits goed verzorgd en juist geadresseerd. Als uw gegevens compleet zijn en kloppen dan scoort u hoger. Zeker als u Varenhof daarbij betrekt. Wij organiseren uw adressen en zorgen ervoor dat uw folders, brochures, kaarten e.d. op de goede plaats terecht komen. Uw beloning voor deze keurige geadresseerde post? Aandacht van uw klant. Interesse van uw potentiële klant. Omzet en complimenten van uw boekhouder. Want uiteindelijk draait het om uw dure geld dat u maar één keer kunt uitgeven.

Direct mail daagt uw klant uit tot een reactie. Het is een medium dat u direct kunt meten. Zeker als u meer van de klant weet en dat ook laat merken. Met gepersonaliseerde direct-mails en een aanbod dat is gericht op uw klant. Optimale segmentatiemogelijkheden zodat uw klant écht het gevoel heeft dat de boodschap uitsluitend voor hem of haar bestemd is. Impact heet zoiets. Wat nog belangrijker is: direct mail is moeiteloos inpasbaar in cross mediale campagnes. Een beloning voor uw CRM-strategie. U wordt gevonden. U heeft contact met uw respondent. Gemeten in klinkende munt!

Direct mail duur? Neen, zeker niet als u zaken met Varenhof doet. Meer Traffic, lagere kosten. Wij verstaan ons vak. Daag ons uit. Geef uw direct mail bij Varenhof uit handen, want wij zorgen er voor. Op tijd, perfect tot in de puntjes. U krijgt meer rendement!

PS. Met Varenhof bespaart u 40% op portokosten. We leggen u graag uit hoe dat zit!

Bel vrijblijvend voor onze voordelige tarieven voor verzenden en porto!

Ook voor verzending van uw mailing bent u bij Varenhof aan het juiste adres. Wij hebben prima afspraken met de belangrijkste verzendhuizen. De voordelige porto tarieven zullen u aangenaam verrassen!

Interview Stad in Bedrijf

Interview met Nico de Haan over de ontwikkelingen in de branche. Over hoe Varenhof haar klanten helpt gepersonaliseerd drukwerk in te zetten als communicatie medium.

Prof.dr. Sloot over Direct Mail voor MKB: ‘DM vereist professionele aanpak’

‘Direct mail lijkt een oubollig begrip in het tijdperk van de iPad en de Smartphone, het is echter nog steeds een goede manier om klanten te benaderen. Maar dan wel gepersonaliseerd en met het juiste aanbod, want je moet wel met je tijd meegaan. Direct mail moet vooral over relevante zaken gaan die de klant interesseren, maar dat kan je alleen realiseren als je je databases goed op orde hebt.