Gratis datascan: breng uw klant in kaart

Laat ons een gratis datascan uitvoeren op uw klantenbestand, zo krijgt u inzicht in de kwaliteit van uw bestand.
Ten alle tijden streven wij naar het hoogst haalbare resultaat. 100% een utopie maar stel dat u uw adressenbestand naar 95% verbetert. De resultaten die u dat oplevert kunt u zelf uitrekenen.
De volgende inzichten krijgt u van ons:

  • Adressen. Wist u dat in Nederland maar 6% van de adressenbestanden klopt? Zelfs grote ondernemingen hebben er de grootste moeite mee. Via onze unieke tool scannen wij uw adressen op postcode, plaats, straat en huisnummer. Door uw adressen te vergelijken met onze bevindingen filteren wij de verkeerde adressen en passen deze aan.
  • Verhuizingen. Wie verhuist moet dat binnen 5 dagen doorgeven aan de gemeente. Maar klanten geven die informatie meestal niet door aan uw bedrijf. Via diverse bronnen ontvangen wij verhuisgegevens van uw klanten. Die voeren we in. Deze gegevens kunt u ook zelf aanleveren, bijvoorbeeld door uw klanten bij een aankoop even te vragen of er zich nog wijzigingen hebben voorgedaan. Wij verwerken die gegevens voor u. Zelfs enkele malen per jaar als u dat wenst. 
  • Naamswijzingen. Eén op de drie Nederlandse huwelijken (36%, bron: CBS)  strandt en dat heeft ook invloed op de zuiverheid van uw adressenbestand. Deels ontvangen wij deze gegevens uit diverse databronnen, maar u kunt die natuurlijk ook even aan ons doorgeven.
  • Overleden klanten. Bijna 1% van de bevolking overlijdt jaarlijks en dat betekent dat er zo’n 170.000 mensen niet meer in adressenbestanden thuishoren. Via het Overlijdensregister verwijderen we de gegevens uit uw bestand. Heel belangrijk want een mailing aan een overledene bezorgt de nabestaanden ergernis en extra verdriet!
  • Telefoonnummers. Per jaar laten rond de 6.000 mensen hun mobiele telefoon in de trein liggen. Nog meer landgenoten veranderen van telefoonmaatschappij. Door concentratie van gemeenten worden netnummers gewijzigd. Kortom: redenen te over waarom telefoonnummers veranderen. Varenhof houdt dat allemaal bij.
  • Mailadressen. Die kunt u zelf aan ons doorgeven. Wij verzorgen samen met u een emailcampagne, versterkt met een print campagne.

Meer weten over onze datascanservice? Neem contact op of vul het formulier in!

Bel vrijblijvend voor onze voordelige tarieven voor verzenden en porto!

Ook voor verzending van uw mailing bent u bij Varenhof aan het juiste adres. Wij hebben prima afspraken met de belangrijkste verzendhuizen. De voordelige porto tarieven zullen u aangenaam verrassen!

Interview Stad in Bedrijf

Interview met Nico de Haan over de ontwikkelingen in de branche. Over hoe Varenhof haar klanten helpt gepersonaliseerd drukwerk in te zetten als communicatie medium.

Prof.dr. Sloot over Direct Mail voor MKB: ‘DM vereist professionele aanpak’

‘Direct mail lijkt een oubollig begrip in het tijdperk van de iPad en de Smartphone, het is echter nog steeds een goede manier om klanten te benaderen. Maar dan wel gepersonaliseerd en met het juiste aanbod, want je moet wel met je tijd meegaan. Direct mail moet vooral over relevante zaken gaan die de klant interesseren, maar dat kan je alleen realiseren als je je databases goed op orde hebt.